Koken binnen je budget in Dorpshuis Willem de Zwijger

Foto: Dorpshuis Rheden / Jannie de Jong

RHEDEN- De Bibliotheek Veluwezoom organiseert in de maanden november tot en met februari 2019 de cursus ‘Koken binnen je budget’. Dit project is gericht op laaggeletterde volwassenen, zowel autochtoon als allochtoon. De cursus wordt aangeboden in Dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden.

‘Koken binnen je budget’ is een laagdrempelige cursus waarbij gezond en betaalbaar koken, onder begeleiding van een kok, centraal staat. Tegelijkertijd werken de cursisten aan het verhogen van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) en het verminderen van een eventueel sociaal isolement.

De deelnemers leren een menu uitschrijven, hoeveelheden ingrediënten berekenen, etiketten lezen en hoe verstandig met geld om te gaan. Elke kookles wordt er een seizoensgroente als thema gebruikt, bijvoorbeeld: pompoen, aubergine of bloemkool.

De cursus voor maximaal 10 deelnemers duurt 12 weken en bevat 12 lessen van ongeveer 3 uur en begint op donderdag 15 november om 09.30 uur. De cursisten krijgen een budget dat past bij het aantal maaltijden dat zij gaan maken. Deelname is gratis. Aanmelden kan via Bibliotheekveluwezoom.nl.