Meynou Jacobs wint Burgemeester de Bruin prijs

Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden. Foto: Martin de Jongh

VELP – Kunstenaar Meynou Jacobs uit Dieren krijgt op woensdag 14 november uit handen van Burgemeester Carol van Eert de RABO Burgemeester de Bruijn prijs uitgereikt. Deze aanmoedigingsprijs, georganiseerd door Cultuurbedrijf RIQQ, wordt uitgereikt aan kunstenaars die een band hebben met de gemeente Rheden, aan het begin van een professionele carrière staan en boven de middelmaat uitsteken.

Meynou Jacobs gaat regelmatig met haar schildersezel de bossen in om te schilderen. Haar werk wordt door de jury beoordeeld als ‘traditioneel’. Zelf vindt ze dat niet zo vreemd omdat ze voornamelijk in de natuur schildert.

De jury van de prijs schrijft onder meer in haar rapport:’Haar waarneming is intens en de kwartstreek trefzeker en gevoelig. Vooral haar aquarellen krijgen hierdoor een verstild en poëtisch karakter’.

De prijsuitreiking, die publiek toegankelijk is, vindt plaats op 14 november vanaf 19.30 uur in De nieuwe Ruimte, de expositieruimte in de voormalig bibliotheek te Velp, Den Heuvel 32.