Streeknieuws

Waterstand IJssel blijft ondanks regenval erg laag

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – De waterstand in de IJssel blijft volgens Rijkswaterstaat nog zeker een week zeer laag ondanks regenval in Duitsland en Zwitserland. Het regende hard in deze landen, maar dat was wel van korte duur. De waterstand zal daardoor wel iets stijgen, maar omdat het nu al weer droog is in Zuid-Duitsland en Zwitserland blijft de stand wel heel laag.

Afgelopen week was de stand op de Rijn al historisch laag, met zo’n 6.50 meter boven NAP. Dinsdag viel er de nodige regen, maar te weinig om de IJssel weer te laten stijgen.

De binnenvaart moet bij die stand nog steeds rekening houden met grote hinder.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten