Dierense Gelreband geeft geen marching optredens meer

Foto: Pixabay

DIEREN – Drum- en Showfanfare Gelreband uit Dieren heeft na bijna 55 jaar aanwezigheid in de straten van Dieren, en ver daarbuiten, besloten om geen ‘marching’ optredens meer te verrichten. Het aantal leden is de laatste jaren afgenomen, waardoor het steeds moeilijker wordt om met een verantwoorde bezetting op te treden.

Het muziekkorps krijgt steeds vaker de vraag of het mogelijk is om ook lid te worden, zonder dat er daarbij gemarcheerd hoeft te worden. Iedere keer moest deze vraag met “nee” worden beantwoord, maar tijdens een buitengewone ledenvergadering op 29 oktober is besloten om het roer om te gooien.

Hoe de nieuwe invulling van de Gelreband eruit gaat zien, moet de komende maanden duidelijk worden. De werkgroep ‘Gelreband 3.0’ is achter de schermen druk bezig om een nieuw concept op te zetten.