Streeknieuws

Dierense Gelreband geeft geen marching optredens meer

Foto: Pixabay

DIEREN – Drum- en Showfanfare Gelreband uit Dieren heeft na bijna 55 jaar aanwezigheid in de straten van Dieren, en ver daarbuiten, besloten om geen ‘marching’ optredens meer te verrichten. Het aantal leden is de laatste jaren afgenomen, waardoor het steeds moeilijker wordt om met een verantwoorde bezetting op te treden.

Het muziekkorps krijgt steeds vaker de vraag of het mogelijk is om ook lid te worden, zonder dat er daarbij gemarcheerd hoeft te worden. Iedere keer moest deze vraag met “nee” worden beantwoord, maar tijdens een buitengewone ledenvergadering op 29 oktober is besloten om het roer om te gooien.

Hoe de nieuwe invulling van de Gelreband eruit gaat zien, moet de komende maanden duidelijk worden. De werkgroep ‘Gelreband 3.0’ is achter de schermen druk bezig om een nieuw concept op te zetten.

 

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten