Streeknieuws

Geldautomaten in nieuw jasje

Foto: Geldmaat.nl

RHEDEN – Nederland krijgt volgend jaar nieuwe geldautomaten zonder banknaam. De automaten gaan de geldautomaten van de Rabobank, ABN Amro en ING ook in Rheden vervangen. Ze krijgen ook een nieuw uiterlijk en een nieuwe naam: Geldmaat. De automaten zijn geel.

De banken, die voor dit project samenwerken met Geldservice Nederland, beloven dat de gele geldautomaten straks ook op plaatsen komen waar nu helemaal niet meer kan worden gepind.

Maar het aantal automaten zal wel verder dalen. Hoeveel precies is nog niet duidelijk. De afgelopen jaren werden door de drie banken op veel plekken al pinautomaten weggehaald. Dat was niet alleen doordat minder mensen gebruik maken van de automaten, maar ook vanwege de veiligheid.

Eind 2020 moeten alle pinautomaten van ABN Amro, ING en Rabobank in de gemeente Rheden zijn vervangen.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten