Dierense Amir Ettaibi wint Internationale Globale Goals Rap Challenge

Foto: Pixabay

DIEREN – Na de lokale en nationale rondes op zijn naam te hebben geschreven, heeft Amir Ettaibi uit Dieren nu ook de internationale titel gepakt. Het was een nek-aan-nekrace met Bosnië maar Amir Ettaibi mag zich uiteindelijke de internationale winnaar van de Global goals Rap Challenge 2018 noemen.

Na de oproep op Studio Rheden kreeg  Amir Ettaibi veel aandacht. Zijn rap, geïnspireerd op de 17 Global Goals (werelddoelen), had de meeste views en likes. Samen met rapper Jermaine Bridgewater mag Amir nu een professionele videoclip opnemen.

Global Goals
Global Goals zijn 17 werelddoelen waarover in 2013 wereldwijd afspraken zijn gemaakt. Zo zijn er doelen over: geen armoede, vrede, onderwijs, schoon drinkwater, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering. De rapchallenge had als doel de Global Goals onder de aandacht te brengen.