Rijnstate scoort goed in Ziekenhuis Top 100

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Veel inwoners uit de gemeente Rheden en Rozendaal komen veel bij Ziekenhuis Rijnstate (Arnhem, Velp en Zevenaar). Deze week werd bekendgemaakt dat het Riinstate zeer goed scoort in de Ziekenhuis Top 100 van het AD.

Rijnstate staat op de vijfde plaats bij de topklinische ziekenhuizen. In deze lijst staat Gelre ziekenhuizen Apeldoorn/Zutphen op plek 18. Het is voor het eerst dat in de Top 100 dit onderscheid tussen ziekenhuizen wordt gemaakt. Topklinische ziekenhuizen richten zich op complexe operaties en behandelingen.

De Top 100 maakt gebruik van gegevens die ziekenhuizen elk jaar moeten aanleveren, bijvoorbeeld aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Ziekenhuizen worden beoordeeld op 36 aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, veelvoorkomende operaties, toezicht op medicijngebruik en de kwaliteit van de verpleging. Academische ziekenhuizen, zoals het Radboudumc in Nijmegen, doen niet mee in de ranglijst omdat ze moeilijk te vergelijken zijn met andere ziekenhuizen.