Streeknieuws

Zorgrésidence Regina heeft zorgverlening nog niet op orde

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Zorgrésidence Regina in Velp voldoet nog altijd niet aan de gestelde normen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De zorginstelling voor mensen met dementie toetst ook na verbetering op zeven van de tien thema’s onvoldoende.

‘Er zijn risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg’, schrijft de inspectie. Er zijn vooral zorgen over de deskundigheid van zorgverleners en de systematische bewaking van de gestelde kwaliteitsnormen. ‘Regina investeerde wel in de invoering van nieuwe systemen, maar de kennis en kunde om hiermee tot goede en veilige zorg te komen ontbreekt.’

De tekortkomingen werden voor het eerst in mei 2017 vastgesteld. Ruim een jaar later toetst de instelling nog steeds grotendeels onvoldoende. Regina krijgt daarom nu een zogenoemde aanwijzing van de inspectie. De instelling moet binnen zes maanden verbeteringen doorvoeren.

Als de zorginstelling niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen. De inspectie kan dan zelf ingrijpen.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten