Zorgrésidence Regina heeft zorgverlening nog niet op orde

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Zorgrésidence Regina in Velp voldoet nog altijd niet aan de gestelde normen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De zorginstelling voor mensen met dementie toetst ook na verbetering op zeven van de tien thema’s onvoldoende.

‘Er zijn risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg’, schrijft de inspectie. Er zijn vooral zorgen over de deskundigheid van zorgverleners en de systematische bewaking van de gestelde kwaliteitsnormen. ‘Regina investeerde wel in de invoering van nieuwe systemen, maar de kennis en kunde om hiermee tot goede en veilige zorg te komen ontbreekt.’

De tekortkomingen werden voor het eerst in mei 2017 vastgesteld. Ruim een jaar later toetst de instelling nog steeds grotendeels onvoldoende. Regina krijgt daarom nu een zogenoemde aanwijzing van de inspectie. De instelling moet binnen zes maanden verbeteringen doorvoeren.

Als de zorginstelling niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen. De inspectie kan dan zelf ingrijpen.