Streeknieuws

Sparrenbomen op landgoed Rosendael aangetast door kevers

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

ROZENDAAL – Het Geldersch Landschap heeft in oktober een groot aantal sparrenbomen op landgoed Rosendael, nabij de rotonde Kerklaan / Schelmseweg moeten kappen. De bomen waren aangetast door de letterzetter en breidde zich snel uit naar de omliggende sparren. 

Om een uitbraak door deze keversoort te voorkomen is een perceel sparren (Picea abies) snel weggehaald op landgoed Rosendael.

Maar nu blijkt dat ook twee andere percelen zijn aangetast. Dit is in het parkgedeelte en een klein stukje nabij de begraafplaats. Vermoedelijk moeten deze bomen nu ook worden gekapt.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten