Streeknieuws

Gemeente Rheden maakt kans op BNG Bank Erfgoedprijs

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – De BNG Bank Erfgoedprijs wordt in maart 2019 voor de negende keer uitgereikt aan de ‘beste erfgoed-gemeente’ van Nederland. Naast Amersfoort, Leeuwarden en Oss is ook Rheden één van de genomineerden.

De prijs bestaat uit een bedrag van 25.000 euro en gaat naar een gemeente die op inspirerende wijze met zijn erfgoed omgaat en als voorbeeld kan dienen voor andere gemeenten. Daarnaast wordt een Publieksprijs uitgereikt aan de gemeente die de meeste publieksstemmen weet te verkrijgen.

De juryleden zullen Rheden ook nog onaangekondigd en incognito komen bezichtigen. De BNG Bank Erfgoedprijs is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ´92 en stimuleert gemeenten om actief in te zetten op cultureel erfgoed.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten