Gemeente helpt met aanvullende zorgverzekering voor kleine beurs

Foto: Pixabay

RHEDEN – Voor inwoners met een laag inkomen is een aanvullende zorgverzekering best duur. De gemeente Rheden biedt uitkomst met de collectieve aanvullende zorgverzekering van Menzis. Dat kan geld schelen. De premie is lager en sommige vergoedingen zijn hoger.

De gemeente Rheden heeft afspraken met Menzis over een collectieve aanvullende verzekering. De gemeente neemt een deel van de premiekosten op zich, zodat inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm minder betalen voor een aanvullende ziektekostenverzekering.

De verzekerde krijgt een korting op de premie en extra vergoeding voor kosten voor bijvoorbeeld bril, hoorapparaat, tandarts, dieet of wmo-voorzieningen. Bovendien mag de verzekerde het eigen risico van 385 euro gespreid betalen.

Met deze regeling wil de gemeente Rheden mensen die het niet zo breed hebben een steuntje in de rug geven. Aanvragen kan via www.gezondverzekerd.nl/rheden.

Voor degene die hulp nodig heeft bij het aanvragen of overstappen, organiseert de gemeente spreekuren. Neem wel een identiteitsbewijs, bankrekeningnummer en eventueel het polisblad van de huidige zorgverzekering mee.

Hulp is welkom op woensdag 12 december van 9.00 tot 12.00 uur in Duynhuis, Van der Duyn van Maasdamstraat 63 in Dieren. En op vrijdag 14 december van 9.00 tot 12.00 uur bij Sociaal Meldpunt aan de President Kennedylaan 106 in Velp.

Naast de collectieve aanvullende verzekering heeft de gemeente meer mogelijkheden om mensen met een laag inkomen te ondersteunen. Kijk voor meer informatie over alle regelingen op www.rheden.nl/ondersteuning.