Gemeente Rheden zoekt naam voor nieuwe brug

Foto: Gemeente Rheden

DIEREN – Sinds deze zomer is de nieuwe voetgangersbrug bij station Dieren klaar. De brug, die onderdeel uitmaakt van Traverse Dieren, heeft alleen nog geen naam. Inwoners kunnen vanaf woensdag stemmen op één van de drie namen die een aantal omwonenden samen met gemeente Rheden selecteerden.

Stemmen kan via de website www.rheden.nl/kieseennaam tot en met half december. Inwoners kunnen kiezen uit de volgende namen:

– Hoge Juffer: Lange Juffer is een van de langste lanen en meest drukbezochte routes op de Veluwe en is door zijn hoogte een hele klim. Vanaf de voetgangersbrug is er zicht op een deel ervan.

– Stationsbrug: De voetgangersbrug is een verlengstuk van het NS- station Dieren en verbindt Noord- en Zuid-Dieren met elkaar.

– Prinsenbrug: De voetgangersbrug is een verlengde van de Prinsenstraat en een verbinding met de Oranjebuurt met o.a. zijn prinsen- en prinsessen namen.

Foto: Gemeente Rheden

Naamkaartjes
Tijdens de open dag van Traverse Dieren vroeg gemeente Rheden inwoners mee te denken over een naam. Uit de honderden naamkaartjes die op deze dag zijn ingeleverd, heeft een aantal omwonenden samen met gemeente Rheden drie namen geselecteerd.

De brug krijgt de naam waar het meest op gestemd is. Begin 2019 bevestigt wethouder Dorus Klomberg samen met omwonenden de nieuwe naam op de brug.