Streeknieuws

Hennepkwekerij ontdekt in Dieren

Foto: Studio Rheden

DIEREN – In een huurhuis op de Willem Landrélaan in Dieren is eind vorige week een hennepkwekerij ontmanteld door de politie. Hierbij werd het niet geringe aantal van vijfhondernegenenvijftig wietplanten aangetroffen. Bovendien is door Liander geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt.

Bij de actie zijn apparatuur en planten in beslag genomen, waarna de laatsten inmiddels zijn vernietigd. Een en ander gebeurde onder grote belangstelling van de buurtbewoners. Die hadden daarvoor alleen gemerkt dat de gordijnen van het betreffende pand altijd gesloten waren.

Foto: Politie Dieren

Een zoekopdracht op internet leert dat er in de gemeente Rheden met enige regelmaat wietplantages worden ontdekt. Daaraan kleven volgens overheidsinitiatief StopHennepteelt.nl allerlei gevaren, waarvan brand een zeer reële is. In een dichtbevolkte woonwijk kan dit zelfs desastreus uitpakken voor de veelal nietsvermoedende omwonenden.

Om een en ander een halt toe te roepen doen gemeenten geregeld een beroep op de Wet Damocles. Woonhuizen kunnen dan worden gesloten en bewoners uitgezet bij (de verdenking van) hennepteelt. In dit kader meldt de woordvoerder van de betreffende verhuurder Vivare dat hierbij in zijn algemeenheid wordt aangestuurd op ontbinding van het huurcontract.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten