Streeknieuws

Einde snelheidsproef Spankeren: snelheid terug naar 80 km

Foto: Google Streetview

SPANKEREN – Provincie Gelderland heeft een jaar lang een snelheidsproef uitgevoerd op de N348 Spankeren (Zutphensestraatweg). In deze periode is de snelheid verlaagd van 80 naar 70 km/uur zonder dat de weg aangepast is. De voorlopige conclusie van de proef is dat ‘alleen’ een snelheidsverlaging geen verbetering geeft voor de verkeersveiligheid.

Aanwonenden en weggebruikers blijken nog steeds ontevreden over de snelheid van 70 km/uur. De definitieve conclusies komen pas over enkele maanden.

Uit de eerste resultaten bleek dat de aanwonenden de voorkeur geven aan 50 km p/u. De weggebruiker daarentegen wil volgens de provincie liever de snelheid handhaven op 80 km p/u ondanks de ongelukken die daar regelmatig voorkomen.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten