Einde snelheidsproef Spankeren: snelheid terug naar 80 km

Foto: Google Streetview

SPANKEREN – Provincie Gelderland heeft een jaar lang een snelheidsproef uitgevoerd op de N348 Spankeren (Zutphensestraatweg). In deze periode is de snelheid verlaagd van 80 naar 70 km/uur zonder dat de weg aangepast is. De voorlopige conclusie van de proef is dat ‘alleen’ een snelheidsverlaging geen verbetering geeft voor de verkeersveiligheid.

Aanwonenden en weggebruikers blijken nog steeds ontevreden over de snelheid van 70 km/uur. De definitieve conclusies komen pas over enkele maanden.

Uit de eerste resultaten bleek dat de aanwonenden de voorkeur geven aan 50 km p/u. De weggebruiker daarentegen wil volgens de provincie liever de snelheid handhaven op 80 km p/u ondanks de ongelukken die daar regelmatig voorkomen.