Streeknieuws

Gemeente tekent intentieovereenkomst met Zuid-Afrika en Rwanda

Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden. Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Burgemeester Carol van Eert zette samen met zijn collega-burgemeesters van Langeberg (Zuid-Afrika) en Rubavu (Rwanda) een handtekening onder een intentieovereenkomst.

Deze intentieovereenkomst komt voort uit een verzoek van de VNG International om de kennis en ervaring die Rheden heeft opgedaan bij de samenwerking met de gemeente Langeberg in Zuid-Afrika over te brengen op Rwanda.

De samenwerking is in eerste instantie gericht op het versterken en bevorderen van lokaal bestuur en de economische ontwikkeling. Maar de samenwerking biedt ook kansen voor interessante contacten tussen Rwanda en het bedrijfsleven en het onderwijs in de gemeente Rheden. De drie gemeentes hebben inmiddels een concreet actieprogramma opgesteld voor de komende jaren.

Burgemeester Carol van Eert: “Ik vind het fijn dat wij onze Rhedense ervaringen en kennis kunnen delen met andere landen om zo elkaars wereld een beetje beter te maken. Het is goed om te zien dat onze samenwerking met de gemeente Langeberg ook weer een positief effect heeft op de gemeente Rubavu in Rwanda.”

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten