Streeknieuws

Hennepbende veroordeeld tot jaren cel

Foto: Pixabay

VELP – Drie mannen die deel uitmaakten van een groep hennepkwekers en -dealers hebben celstraffen gekregen van 5 en 6 jaar cel. De hennepbende was vanuit een growshop in Velp betrokken bij zeker veertien kwekerijen.

De veroordeelden zijn Arnhemmers van 53 en 42 en een man van 49 uit Spanje. De mannen worden gezien als de leiders van de bende die tussen 2007 en 2015 actief was. In het onderzoek werden 22 mensen verdacht. Bij vijf van hen zijn vuurwapens, patronen, stroomstootwapens of busjes pepperspray aangetroffen.

De drie leiders zijn ook veroordeeld voor het witwassen van geld. Drie andere verdachten legden een verklaring af over hun eigen betrokkenheid en die van anderen. Zij werden veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten