Streeknieuws

Hoge Juffer is de naam van de nieuwe brug in Dieren

Foto: Gemeente Rheden

DIEREN – De voetgangersbrug bij station Dieren had nog geen naam. Daarom vroeg gemeente Rheden inwoners te stemmen op hun favoriete naam. Het meeste enthousiasme was er voor Hoge Juffer. De brug krijgt daarom deze naam. 2.978 mensen brachten hun stem uit. 1.615 hiervan gingen naar Hoge Juffer.

Hoge Juffer verwijst naar Lange Juffer; één van de langste lanen en meest drukbezochte routes op de Veluwe en door zijn hoogte een hele klim. Vanaf de voetgangersbrug is er zicht op een deel ervan.

Begin 2019 bevestigt wethouder Dorus Klomberg samen met omwonenden de nieuwe naam op de brug. De voetgangersbrug maakt onderdeel uit van Traverse Dieren.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten