LIVE: Kijk mee hoe het vrachtschip in de IJssel wordt losgetrokken

Foto: Steven de Vries

DIEREN – Rijkswaterstaat probeert donderdag opnieuw om het vastgelopen binnenvaartschip op de IJssel tussen Dieren en Brummen vlot te trekken. Het 80 meter lange schip ligt sinds woensdagochtend overdwars in een bocht.

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat ligt het schip ‘in de meest ongelukkige bocht waarin je dit kan overkomen, omdat op dit punt sprake is van eenrichtingsverkeer.’

Kijk hier live mee

Afgelopen nacht werd ook al geprobeerd om het vastgelopen binnenvaartschip los te trekken. Dat mislukte, en bij de laatste poging knapte zelfs de sleepkabel.

Foto: Steven de Vries

Rijkswaterstaat probeert de klus te klaren met twee sleepboten. In de loop van de ochtend komt er vanuit Enkhuizen een duwboot om de sleepboten te assisteren. Mocht het dan nog niet lukken, dan overweegt Rijkswaterstaat de lading van 1200 ton diesel over te pompen. Volgens Rijkswaterstaat ging het mis toen het schip problemen kreeg met het roer.

Meteen nadat het schip vast kwam te liggen, heeft Rijkswaterstaat het scheepvaartverkeer gewaarschuwd. Veel schepen hebben op tijd een andere route gekozen, maar toch liggen er nu zo’n tien schepen te wachten.

Foto: Steven de Vries