Open dag bij scholengemeenschap Het Rhedens

Foto: Kasper Siebrands

DIEREN / ROZENDAAL – Het Rhedens opent zaterdag 26 januari van 09.30 tot 13.30 uur haar deuren voor de jaarlijkse open dag. Toekomstige leerlingen, hun ouders en andere belangstellenden zijn dan welkom om kennis te maken met de drie locaties.

Tijdens de open dag zijn er diverse voorlichtingsrondes en demonstraties. Gedurende de dag worden er optredens verzorgd en kan men deelnemen aan activiteiten en workshops.

Het Rhedens De Tender
Kinderen die vooral goed zijn in leren door te doen, kunnen een kijkje nemen bij de open dag van Het Rhedens De Tender (praktijkonderwijs). Leerlingen, medewerkers en de locatiedirecteur beantwoorden alle mogelijke vragen. Bezoekers kunnen actief meedoen in de praktijklokalen voor horeca, dienstverlening en zorg, winkel, de plantenkas en de techniekruimte.

Het Rhedens Dieren
Op Het Rhedens Dieren (vmbo, havo, vwo) krijgt de bezoeker de mogelijkheid om ‘in de keuken’ te kijken. Moderne werkplekken, vaklokalen, de studieruimten voor bovenbouw havo/vwo, de praktijkafdelingen van het vmbo: de deuren staan open. Er wordt toelichting gegeven over alle praktijk- en theorievakken, inclusief de plusvarianten voor vmbo-t, havo en vwo, én over het Extend-programma, met extra leermogelijkheden. In augustus 2018 is Het Rhedens Dieren gestart met de havo/vwo-bovenbouw.

Het Rhedens Rozendaal
Tijdens de open dag van Het Rhedens Rozendaal (havo, atheneum, gymnasium) vertellen leerlingen en medewerkers onder meer over het brede aanbod keuzelessen in leerjaar twee, zoals sterrenkunde, Chinese taal en cultuur en wiskunde D. De bezoeker komt ook alles te weten over de vakken filosofie, technologie en formeel denken, waarbij nieuwe kennis en ideeën worden ontwikkeld.