Streeknieuws

Podiumvoorziening gemeente Rheden vastgesteld

Foto: Theothorne

RHEDEN – De gemeenteraad van Rheden heeft de richtlijnen van de podiumvoorziening vastgesteld. De podiumvoorziening maakt het voor RhederArt, Filmhuis Dieren en culturele amateurgezelschappen uit deze gemeente mogelijk om gebruik te maken van een professioneel podium tegen een gereduceerd tarief.

Eind maart wordt duidelijk onder welke voorwaarden organisaties aanspraak kunnen maken op een subsidie om tegen gereduceerd tarief op een professioneel podium te staan.

Wat is een podiumvoorziening
De gemeenteraad heeft geld beschikbaar gesteld om de zaalhuur van een professioneel podium te kunnen betalen voor RhederArt, Filmhuis Dieren en amateurgezelschappen uit de gemeente.

Voor deze organisaties is de zaalhuur vaak te hoog om hun voorstellingen op een professioneel podium uit te voeren. Met de podiumvoorziening kunnen de kaartjes voor de professionele programmering van RhederArt en Filmhuis Dieren betaalbaar blijven voor de gasten.

RhederArt organiseert per jaar 15 voorstellingen en Filmhuis Dieren kan met de subsidiebijdrage 70 filmvoorstellingen organiseren. Amateurgezelschappen kunnen zelf de keuze maken in welke zaal zij hun voorstellingen willen organiseren, K13, Studio26 of schouwburgzaal Theothorne.

“Ik ben blij voor al onze inwoners dat zij voor een betaalbaar bedrag kunnen genieten van een film, een toneel of musicalvoorstelling. Leden van amateurgezelschappen of maatschappelijke organisaties hebben de kans dankzij deze voorziening om ook zelf op het podium te staan”, aldus wethouder Cultuur Marc Budel.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten