Politie praat in straattaal over hennepkwekerij

Foto: Facebook politie Dieren

DIEREN – De politie in Dieren plaatste woensdagavond een bericht over een hennepkwekerij in straattaal op Facebook. ‘Dagelijkse torie tijdens workko.’ Door een anonieme tip kwam de politie de kwekerij aan de Mezenlaan op het spoor.

Omdat de politie meer jeugdige volgers wil is het bericht in straattaal geschreven:

“Na een anonieme snitch uit de hood kwam er een message bij de scotoe in Dieren terecht. De message was dat er een beetje wierie werd gekweekt in een osso aan de mezenlaan. Die papi, die zich recherche noemt heeft vervolgens een beetje lopen checke daar. Hij werd parra en zei dat er veeeeel verse wierie stond om geklaard te worden.

Wij zijn vervolgens naar die osso gegaan. Daar bosden we de deur in met een bonkoe. We zagen daaro bijna 3 barkie aan planten staan. Alle wierie hebben we brokko gemaakt en geveegd. Geen wederechterlijk verkregen doekoe voor die chiengbwoii!!”

Kunt u het voor ons vertalen?