Gemeente Rheden onderzoekt afschaffen betaald parkeren in Velp

Foto: archief Studio Rheden

RHEDEN – Het college van B&W van de gemeente Rheden gaan onderzoeken of er draagvlak is voor het alsnog afschaffen van betaald parkeren aan de Vlashofstraat en Wilhelminastraat in Velp. 

In 2015 besloot de gemeenteraad om betaald parkeren in Velp voor een groot deel af te schaffen en te vervangen voor een blauwe zone. Uitzondering hierop was de locatie aan de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat, omdat afschaffen van betaald parkeren destijds jaarlijks maximaal € 100.000,- mocht kosten.

In het huidige coalitieakkoord staat dat het college opnieuw kijkt of de Vlashofstraat en Wilhelminastraat in plaats van betaald parkeren een blauwe zone kan worden.

Het bedrijf Opiniepijlers uit Wehl staat namens de gemeente met een bus  tussen vrijdag 15 en vrijdag 21 februari op het parkeerterrein bij de Vlashofstraat. Ook de ondernemers en omwonenden worden in deze periode gevraagd naar hun mening.

Het college neemt de uitkomsten van het onderzoek mee in zijn besluit dat naar verwachting omstreeks april genomen wordt genomen.