Seniorenorganisatie PCOB/KBO organiseert contactmiddag

Foto: Dorpshuis Rheden / Jannie de Jong

RHEDEN – Seniorenorganisatie PCOB/KBO organiseert op donderdag 14 februari om 14.00 uur weer een contactmiddag in Dorpshuis ‘Willem de Zwijger’ in Rheden. Het onderwerp is deze keer Spitsbergen. De toegang is gratis.

Deze keer zal dhr. Martin Idema een presentatie geven in woord en beeld van zijn reis naar Spitsbergen. In zijn film laat hij bijzondere beelden zien, zoals van de blauwe vinvis, het grootste dier dat ooit op aarde heeft geleefd, van bultruggen, beluga’s, walrussen en ijsberen, maar ook van vele soorten vogels en planten, prachtige landschappen, immense gletsjers en ijsbergen.

Spitsbergen is een eilandengroep (archipel) in de Noordelijke IJszee, zo’n 565 km ten noorden van Noorwegen.