Streeknieuws

Ellecom komt weer in actie voor de padden

Foto: Pixabay

ELLECOM – De handen uit de mouwen, want de padden komen er weer aan! En dus plaatsten vrijwilligers zaterdag een scherm langs de Middachterallee in Ellecom, om de padden op te vangen voordat ze worden doodgereden op de weg.

‘Je moet er op tijd bij zijn want nu het warmer gaat worden, komen de padden uit hun slaap. Vanaf een graad of zes worden ze wakker. Nu is het nog droog maar zo gauw het gaat regenen worden de diertjes actief’, vertelt Marko Sinke namens de paddenwerkgroep. Hijzet zich als vrijwilliger van de werkgroep in om de dieren veilig over te laten steken.

De paddenwerkgroep plaatst jaarlijks schotten en emmers in de grond, waar de padden in vallen als ze richting de weg lopen. Iedere dag worden de emmers gecontroleerd. De padden die dan in de emmers zitten worden veilig naar de andere kant van de drukke weg gebracht en uitgezet.

Bekijk hier de reportage over het werk van de vrijwilligers:

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

 

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten