Streeknieuws

Minderjarige jongens aangehouden voor gipsblokken op spoor: ‘Schandalig dit’

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

VELP – De politie heeft twee minderjarige jongens aangehouden voor het plaatsen van gipsblokken op het spoor in Velp. Een trein kwam ermee in botsing met schade tot gevolg.

De aanrijding gebeurde maandagavond op de spoorwegovergang op de Alexanderstraat. Aan de hand van een opgegeven signalement kon de politie in de omgeving de twee jonge verdachten aanhouden.

Schade wordt verhaald op de daders
Spoorbeheerder ProRail spreekt van een bijzonder gevaarlijke situatie die nog slechter had kunnen aflopen. ‘Schandalig dit. We doen direct aangifte en zetten alles op alles om alle schade op deze vandalen te verhalen’, reageert president-directeur Pier Eringa op Twitter.

Door de aanrijding ontstonden er storingen op overwegen in de buurt. De beschadigde trein kon op eigen kracht verder rijden. Rond 21.15 uur is het treinverkeer tussen Arnhem Presikhaaf en Velp hervat.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten