Nationale Diabetes Challenge opnieuw ook in Velp

Foto: Studio Rheden

VELP – Na het succes van vorig jaar doet het Gezondheidscentrum Velp dit jaar weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Patiënten worden uitgenodigd om tussen half april en september wekelijks mee te komen wandelen op weg naar een betere gezondheid.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes. Omdat bewegen goed is voor iedereen mogen mensen zonder diabetes ook meelopen. Uit onderzoek is gebleken dat wandelen een effectieve behandeling is bij en ter voorkoming van diabetes.

Bij het wandelen wordt rekening gehouden met ieders niveau. De te lopen afstanden worden geleidelijk opgevoerd, zodat na enige tijd iedereen tenminste 5 km kan meelopen.

Op dinsdag 2 april om 16:00 uur organiseert het Gezondheidscentrum een Diabetes Challenge informatiebijeenkomst aan de Rozendaalselaan 34 in Velp. Iedereen die interesse heeft, is welkom. Aanmelden is niet nodig. Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl.