Wethouder Marc Budel plant boom in Havikerwaard

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Door slechte weersomstandigheden en omdat de grond te nat om de bomen te planten is de Boomfeestdag in de Havikerwaard verplaatst naar woensdag 20 maart. Wethouder Marc Budel plant dan om 12.15 uur samen met 29 schoolkinderen uit groep 3 en 4 van de Lappendeken uit De Steeg de bomen in de Havikerwaard. 

Het doel van de Boomfeestdag is om basisschoolkinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Tijdens een thema les leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame en betere leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen.

Er worden verschillende soorten wilgen, zwarte populier en zwarte els geplant. De bomen worden geplant als eerste stap van de compensatie van het rampenfondsbos dat in het gebied heeft gestaan.