Verenigingen

Wethouder Marc Budel plant boom in Havikerwaard

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Door slechte weersomstandigheden en omdat de grond te nat om de bomen te planten is de Boomfeestdag in de Havikerwaard verplaatst naar woensdag 20 maart. Wethouder Marc Budel plant dan om 12.15 uur samen met 29 schoolkinderen uit groep 3 en 4 van de Lappendeken uit De Steeg de bomen in de Havikerwaard. 

Het doel van de Boomfeestdag is om basisschoolkinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Tijdens een thema les leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame en betere leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen.

Er worden verschillende soorten wilgen, zwarte populier en zwarte els geplant. De bomen worden geplant als eerste stap van de compensatie van het rampenfondsbos dat in het gebied heeft gestaan.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten