Openluchtbad de Hangmat in Rheden zoekt vrijwilligers

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Het zwemseizoen voor het openluchtbad de Hangmat in Rheden zit er weer aan te komen. Daarom zoekt het zwembad nieuwe enthousiaste vrijwilligers om het zwembad open te houden, zodat de kosten voor de gemeente zo laag mogelijk blijven.

In 2010 werd het zwembad bedreigd met sluiting vanwege de hoge kosten op de begroting van de gemeente Rheden. Er zijn toen in 2010 een stel enthousiaste vrijwilligers opgestaan en hebben taken, die eerst door de gemeente werden uitgevoerd, op zich genomen.

Dit is nu negen jaar geleden en dezelfde groep is nog steeds actief in het zwembad. Maar de leeftijd wordt voor een aantal vrijwilligers een steeds groter probleem. Daarom zijn ze op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

De periodieke werkzaamheden bestaan uit het schoonhouden van douche- en kleedruimtes, groenonderhoud en het ondersteunen van de badmeester van 7.00 uur tot 9.30 uur op werkdagen en in het weekend van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Ook bij aanvang van het seizoen moet het zwembad uit “zijn winterslaap” worden gehaald. Daarom is het van belang dat er nieuwe vrijwilligers opstaan, om het zwemmen in het opluchtzwembad de Hangmat in Rheden voor de toekomst te garanderen.