Streeknieuws

Nationale Boomfeestdag in Havikerwaard een succes

Foto: K3 / Luuk Donderwinkel

DE STEEG – Kinderen uit groep 3 en 4 van basisschool De Lappendeken uit De Steeg hebben woensdag bomen geplant in de Havikerwaard in De Steeg. Dit deden zij in het kader van de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag.

De Boomfeestdag was eigenlijk vorige week woensdag, maar vanwege het slechte weer op die dag besloot organisator K3Delta het een week te verzetten.

Het doel van de Boomfeestdag is om basisschoolkinderen meer inzicht in, kennis over en begrip voor bomen bij te brengen. Dit jaar is het thema ‘ieder kind een boom’. Alle 29 kinderen kregen een paar boompjes die ze zelf mochten gaan inplanten.

De kinderen plantten de bomen als eerste stap van de compensatie van het Rampenfondsbos dat in het gebied heeft gestaan. Dat deden ze onder toeziend oog van wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden en Jogchum Sevenster van de Stichting Behoud Uiterwaardenlandschap en opgegroeid met het Rampenfondsbos.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten