Toch een Koningsdag in het dorp Rheden

Foto: Pixabay

RHEDEN – De Rhedense Oranjevereniging RVO heeft dit jaar geen mogelijkheden gezien om een volwaardige Koningsdag in het dorp te organiseren. Herhaalde oproepen en acties om vrijwilligers te werven werkte niet meer. Maar nu komt er toch een klein feestje.

Op initiatief van Rhedens Dorpsbelang hebben enige verenigingen en bedrijven de koppen toch bij elkaar gestoken om toch nog een gezellige Koningsdag te organiseren.

Koningsdag in Rheden wordt dit jaar op kleine schaal gevierd op het Meester B. van Leeuwenplein. De feestelijkheden beginnen om 12.00 uur met muziek van de fanfare en het hijsen van de vlag. Daarna zullen diverse sportverenigingen demonstraties geven en kan de jeugd zich uitleven op een springkussen, sjoelen of “spijkerbroek hangen”.

Kinderen onder de 12 jaar kunnen zich bij Rhedens Dorpsbelang aanmelden voor de traditionele kleedjesmarkt via www.rhedensdorpsbelang.nl.