Streeknieuws

De Dumpel twee weken dicht voor nieuwe sportvloer

Foto: Google Streetview

VELP – De gemeente Rheden gaat in de meivakantie de sportvloer in De Dumpel in Velp aanpassen voor rolstoelgebruikers. De uitvoering kost maximaal twee weken en zal plaatsvinden in de periode 19 april tot en met 3 mei.

Maandag 6 mei hoopt de sporthal weer open te gaan voor rolstoelsporters en andere sporters.

Met de aanbesteding in 2016 van de nieuwe sportvloeren in de sporthallen De Dumpel en Theothorne, is het criterium rolstoelgeschiktheid voor de Dumpel meegenomen. Maar na in gebruik name afgelopen zomer werd al snel duidelijk dat de vloer te zacht was voor rolstoelgebruik.

Het draaien en keren ging niet of was heel lastig. De vloer bleek niet geschikt voor het beoefenen van de rolstoelsport. Na het aanpassen van de vloer voldoet hij aan de geldende sporttechnische eisen voor zaalgebruik.

“De gemeente Rheden vindt het belangrijk dat alle mensen met plezier kunnen sporten, dus ook zij die in een rolstoel zitten. Ik ben daarom ook heel blij dat het probleem met de vloer is opgelost en de rolstoelsporters weer gebruik kunnen maken van de sporthal in de Dumpel “, aldus wethouder Sport Marc Budel.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten