Gratis cursus Digisterker in de Bibliotheek Velp

Foto: Pixabay

DIEREN – De overheid doet steeds meer via internet en moedigt burgers aan om hier gebruik van te maken via hun DigiD. Het gebruiken van deze persoonlijke, digitale sleutel van de overheid is echter voor veel mensen een probleem.

Daarom biedt de Bibliotheek Velp vanaf woensdagochtend 17 april een vierdelige, gratis cursus Digisterker aan van 10.00 tot 12.00 uur die je leert werken met de elektronische overheid.

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur. Je leert stapsgewijs ervaring opdoen met het werken met de elektronische overheid. Aan bod komen onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken en vinden, inloggen op overheidswebsites van bijvoorbeeld de gemeente, het pensioenfonds, het UWV en de Belastingdienst.

Om te kunnen deelnemen aan de cursus moet je enige ervaring hebben met het werken met internet en kunnen omgaan met een toetsenbord en een muis.