Verenigingen

Rhedense schoolkinderen herdenken oorlogsslachtoffers

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – De gemeente Rheden is 74 jaar geleden bevrijd. Om de oorlogsslachtoffers te herdenken en de bevrijding te vieren, wordt er op dinsdag 16 april om 10.00 uur een bijeenkomst georganiseerd op de Algemene Begraafplaats Heiderust in Rheden.

Leerlingen van verschillende basisscholen, veteranen, het Rhedens Seniorenorkest, de burgemeester en wethouders en iedereen die dat wil, herdenken en eren alle tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen oorlogsslachtoffers, militairen en verzetsmensen.

Een aantal kinderen draagt een gedicht voor en burgemeester Carol van Eert houdt een toespraak. Daarna worden er kransen gelegd en volgt een defilé langs de monumenten. Iedereen is van harte welkom om hen samen te herdenken en eren.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten