Rhedense schoolkinderen herdenken oorlogsslachtoffers

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – De gemeente Rheden is 74 jaar geleden bevrijd. Om de oorlogsslachtoffers te herdenken en de bevrijding te vieren, wordt er op dinsdag 16 april om 10.00 uur een bijeenkomst georganiseerd op de Algemene Begraafplaats Heiderust in Rheden.

Leerlingen van verschillende basisscholen, veteranen, het Rhedens Seniorenorkest, de burgemeester en wethouders en iedereen die dat wil, herdenken en eren alle tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen oorlogsslachtoffers, militairen en verzetsmensen.

Een aantal kinderen draagt een gedicht voor en burgemeester Carol van Eert houdt een toespraak. Daarna worden er kransen gelegd en volgt een defilé langs de monumenten. Iedereen is van harte welkom om hen samen te herdenken en eren.