Wandeling door De Steeg omstreeks 1900

Foto: Natuurmonumenten

DE STEEG – Op zondagmiddag 14 april om 13 uur is weer de jaarlijkse wandeling van de Oudheidkundige Kring Rheden Rozendaal door De Steeg. Dit keer loopt de wandeling door het dorp aan de hand van het boekje dat verschijnt bij de tentoonstelling in het Parkhuis: ‘Een wandeling door De Steeg rond 1900’.

Er wordt stil gestaan bij gebouwen die er nog zijn, maar ook bij gebouwen die verdwenen zijn rond 1900. Daarna gaat de wandeling naar het jubilerende Parkhuis om samen de tentoonstelling te bekijken. Belangstellenden kunnen ook nog om 15 uur een lezing van Walter de Wit over het ‘De Steeg van toen’ volgen.

De wandeling duurt een uur en begint om 13 uur vanaf het parkeerterrein van Het Wapen van Athlone. De gidsen zijn Harrie Kooijman en Jan van den Broek.
Voor leden van de Oudheidkundige Kring Rheden Rozendaal is de rondleiding gratis; voor niet leden 3 euro.