Watertapkraan voor basisschool De Lappendeken in De Steeg

Foto: Gemeente Rheden

DE STEEG – Op het schoolplein van basisschool De Lappendeken in De Steeg opende vrijdag het achtste watertappunt in onze gemeente. Wethouder Marc Budel deed dit door het drinkwaterlogo met een hogedrukspuit op het schoolplein te spuiten.

Kinderen, ouders, juffen en meesters vormden een grote blauwe waterdruppel waarna het eerste glaasje water getapt werd.

De Lappendeken is dit jaar begonnen een gezonde school te worden. Hierbij hoort sport en bewegen, gezond eten en ook gezond drinken. Daarom wilde de school graag een watertapkraan op het schoolplein. Zo kunnen leraren kinderen tijdens het buitenspelen actief stimuleren water te drinken.

Niet alleen schoolkinderen, maar ook buurtbewoners en toeristen mogen de kraan gebruiken. De watertapkraan werd door de kinderen zelf uitgekozen. Achter de kraan komt nog een bord, ontworpen en gemaakt door een van de ouders.

Foto: Gemeente Rheden