Streeknieuws

Watertapkraan voor basisschool De Lappendeken in De Steeg

Foto: Gemeente Rheden

DE STEEG – Op het schoolplein van basisschool De Lappendeken in De Steeg opende vrijdag het achtste watertappunt in onze gemeente. Wethouder Marc Budel deed dit door het drinkwaterlogo met een hogedrukspuit op het schoolplein te spuiten.

Kinderen, ouders, juffen en meesters vormden een grote blauwe waterdruppel waarna het eerste glaasje water getapt werd.

De Lappendeken is dit jaar begonnen een gezonde school te worden. Hierbij hoort sport en bewegen, gezond eten en ook gezond drinken. Daarom wilde de school graag een watertapkraan op het schoolplein. Zo kunnen leraren kinderen tijdens het buitenspelen actief stimuleren water te drinken.

Niet alleen schoolkinderen, maar ook buurtbewoners en toeristen mogen de kraan gebruiken. De watertapkraan werd door de kinderen zelf uitgekozen. Achter de kraan komt nog een bord, ontworpen en gemaakt door een van de ouders.

Foto: Gemeente Rheden

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten