Streeknieuws

Herdenking bevrijding Dieren in het Carolinapark

Foto: Studio Rheden

DIEREN – De bevrijding van Dieren wordt op dinsdag 16 april om 13.30 uur herdacht. Net zoals ieder jaar vindt deze plaats bij het oorlogsmonument in het Carolinapark in Dieren Zuid.

Diverse leerlingen zullen op verschillende wijze een bijdrage leveren aan deze herdenking. De leerlingen gaan om 13.15 uur vooraf gegaan door een jeep en motor van Keep Them Rolling naar het monument in het Carolinapark te Dieren.

De Burgemeester van Rheden, de heer Carol van Eert, zal namens het College van Rheden aanwezig zijn en een krans leggen. Na de kranslegging volgt het defilé langs het monument waarbij leerlingen en belangstellenden een bloem of iets wat zij zelf hebben gemaakt bij het kruis leggen en respect te tonen.

Ook leden van het Dierens Mannenkoor verlenen hun medewerking aan de herdenking. De organisatie is in handen van de Stichting Vrienden van de Oranjerie.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten