Historische dagwandeling rond Rosendael

Foto: Geldersch Landschap en Kasteelen

ROZENDAAL – De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen neemt deelnemers op woensdag 24 april mee tijdens een dagtocht door de bossen van Rosendael.

Het wordt een wandeling met aandacht voor de geschiedenis van het vroegere landgoed Rosendael (buiten het kasteelterrein). Tijdens deze wandeling maakt men kennis met wat vroeger behoorde tot de uitgestrekte bossen in eigendom van de kasteelheer van Rosendael.

De route voert langs diverse markante punten in het terrein zoals de Beekhuizense Beek, oude gebouwen, mooie vergezichten, de heide en de idyllisch gelegen begraafplaats.

Deelnemers dienen zelf een lunch en drinken voor onderweg mee te nemen. Deze wandeling is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar en start op 10 uur op de parkeerplaats van kasteel Rosendael. De tocht van 6 uur is 15 km lang en kost 5 euro. Reserveren is niet nodig.