Streeknieuws

Zieke Elvis zoekt op maat gemaakte wanten (filmpje)

Foto: Omroep Gelderland

VELP – ‘Het is iedere keer dezelfde melodie: slapen, pijn, slapen, pijn’. De 60-jarige Elvis Sopamena uit Velp lijdt aan een aandoening waarbij vooral de dunne zenuwvezels niet goed functioneren, ook wel Dunnevezelneuropathie (DVN) genoemd.

Door deze aandoening heeft Elvis niet veel kracht in zijn handen. Hij hoopt via een oproep in Gelderland Helpt op TV Gelderland dat iemand voor hem wanten op maat kan breien. Die moeten voor ondersteuning zorgen, zodat hij beter zijn handen kan gebruiken.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Elvis is 24 uur per dag bezig met zijn ziekte. Zijn vrouw Corry is zijn grote steun en toeverlaat en zij helpt hem dan ook zoveel mogelijk bij de dagelijkse dingen: ‘Een mailtje typen is voor hem al lastig. Hij wil zoveel mogelijk zelf doen, maar dat is niet altijd even makkelijk’.

Zingen sleept ze erdoor
Ook hun sociale leven lijdt eronder: “Door de ziekte van Elvis komen wij niet veel meer buiten de deur.’ Ondanks alle zorgen zien Corry en Elvis zichzelf niet als zielige mensen: ‘We maken heel veel plezier met elkaar en wat wij samen delen is de liefde voor muziek. We bouwen regelmatig onze huiskamer om tot café De oude fiets en dan gaan de voetjes van de vloer tijdens de karaoke.’

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten