Streeknieuws

Man uit Velp cel in voor hennephandel en witwassen

Foto: politie Velp

VELP – Een 46-jarige man uit Velp is donderdag veroordeeld tot 42 maanden cel. Hij maakte zich schuldig aan hennephandel en witwassen en maakte deel uit van een criminele organisatie. Het geld dat hij met zijn activiteiten verdiend heeft, bijna 2 miljoen euro, moet hij aan de Staat terugbetalen.

De man verkocht als eigenaar van een growshop jarenlang hennepstekken aan zijn klanten. De rechtbank veroordeelde hem in 2016 al tot 4 jaar gevangenisstraf voor dezelfde feiten.

Zaak moest over
Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden oordeelde in hoger beroep dat de rechtbank de zaak ten onrechte bij verstek had afgedaan. Hierdoor moest de zaak over.

De Velpenaar maakte zich ook schuldig aan het bezitten van een vuur- en stroomstootwapen. Daar werd hij in 2016 ook voor veroordeeld. De rechtbank komt tot een lagere straf vanwege het tijdsverloop.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten