Chemicaliën gevonden, drie mannen aangehouden

Foto: Omroep Gelderland

SPANKEREN – De politie heeft grote hoeveelheden chemicaliën gevonden op een bedrijventerrein in Spankeren. De middelen zijn grondstoffen voor de productie van drugs. Drie mannen zijn aangehouden na invallen in onder meer Arnhem.

De verdachten zijn 31, 34 en 35 jaar oud. Ze worden verdacht van productie van drugs en witwassen. De politie kwam hen op het spoor nadat er informatie was binnengekomen over mogelijke productie van drugs.

Op meerdere locaties heeft de politie invallen gedaan. Dat gebeurde in Arnhem, Heteren, Duiven en Spankeren. In die laatste plaats trof de politie grote hoeveelheden chemicaliën aan, waarmee drugs gemaakt kunnen worden.

Bij de doorzoekingen zijn geld, auto’s en een motor in beslag genomen. Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit. Vrijdag worden de drie verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris.