Streeknieuws

Tientallen mensen lopen Nachtwake langs vijf kerken

Foto: Hans Schimmel

DIEREN – Tientallen mensen liepen in de nacht van donderdag op vrijdag de Nachtwake te Voet in de omgeving van Dieren. De 25 kilometer lange wandeltocht voerde voor de twintigste keer langs de kerken in Spankeren, Dieren, Ellecom, Doesburg en Olburgen.

De Nachtwake te Voet is inmiddels een echte traditie in de nacht van Witte Donderdag op Goede Vrijdag. De dagen voor Pasen zijn in de Christelijke leer belangrijke dagen. Op Witte Donderdag at Jezus zijn laatste avondmaal, op Goede Vrijdag werd hij gekruisigd.

Wytse Noordhof is één van de oprichters van de meditatieve voettocht. Hij loopt al mee vanaf het begin en wandelde ook afgelopen nacht door de omgeving van Dieren. ‘We hebben een fantastische nacht gehad, met mooi weer en een prachtige volle maan’, vertelt hij vrijdagochtend. ‘Het is een hele mooie belevenis vlak voor Pasen, ieder jaar weer.’

Vijf kerken
De wandeling wordt voorafgegaan met het passiespel, opgevoerd in Spankeren. De tocht startte om 23.00 uur in de RK Emmauskerk in Dieren en ging naar de Nicolaaskerk in Ellecom. Een langere tussenpauze was midden in de nacht bij de Grote Martinikerk in Doesburg. Daar kregen de lopers traditiegetrouw soep en brood.

Vervolgens liepen de wandelaars naar Olburgen voor een dienst in de kerk daar. In de vijf kerken die deze nacht open waren werden verschillende aspecten van het thema ‘verlaten’ belicht. De wandelaars eindigden op de veerstoep in Dieren.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten