Streeknieuws

Voorstel afschaffen betaald parkeren De Vlashof in Velp

Foto: Kasper Siebrands

VELP – Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor betaald parkeren af te schaffen aan de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat in Velp. Hiermee voldoet het college aan de wens van de meeste mensen, zo blijkt uit het gehouden onderzoek. In plaats van betaald parkeren komt er een blauwe zone.

De gemeente heeft tussen 15 en 21 februari een uitgebreid onderzoek laten doen onder ondernemers, omwonenden en winkelend publiek. Hieruit blijkt dat er in Velp een ruime meerderheid (78%) is voor het opheffen van betaald parkeren achter de Albert Hein aan de Vlashofstraat en Wilhelminastraat in Velp.

Argumenten zijn onder anderen: gratis parkeren past bij de omvang van een dorp als Velp en het is klantvriendelijker. Maar de inwoners zijn ook heel blij dat er een eind komt aan een onduidelijke systeem van blauwe zone en betaald parkeren ingesteld door de gemeente Rheden.

Blauwe zone in plaats van betaald parkeren
Uit het onderzoek blijkt wel dat mensen vrezen dat het parkeerterrein De Vlashof gebruikt gaat worden door langparkeerders. Om dit te voorkomen stelt het college voor hier een blauwe zone in te stellen. Hierop kan ook worden gehandhaafd.

De verwachting is dat de gemeenteraad in mei een besluit neemt over het afschaffen van betaald parkeren. Als de raad dan positief besluit, zal in september de blauwe zone worden ingevoerd.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten