Verenigingen

Een ongewone wandeling over buitengewoon erfgoed

Foto: Kasper Siebrands

ROZENDAAL – Een ongewone wandeling over buitengewoon erfgoed. Op zondag 19 mei leidt funerair docent Ad de la Mar wandelaars rond over de begraafplaats van Rozendaal. Ze horen verhalen over de bewoners van het kasteel en over rijke en arme inwoners van het dorp.

De wandelaars lopen op de begraafplaats, die tot 1977 behoorde bij kasteel Rosendael, langs graven van een musicus, een architect en een paar schrijvers.

Tijdens de wandeling hoort de wandelaar ook verhalen over de families Torck en Van Pallandt. Daarnaast vertelt Ad de la Mar iets over symbolen, identiteit, vormen en bouwstijlen. De wandeling kost 4 euro en start om 14.30 uur bij de ingang van de begraafplaats.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten