Koningsmarkt op Rozendaalselaan en Burgemeester Brandtlaan

Foto: Thea, fotoclub Velp

VELP – Op de Koningsmarkt aan de Rozendaalselaan en Burgemeester Brandtlaan staan dit jaar weer ruim 200 kramen en grondplaatsen. De organisatie verwacht dit jaar 40.000 bezoekers, als het weer meezit.

Onder de eeuwenoude beukenbomen staan de tientallen kramen, waar vooral Velpenaren hun overtollige spullen verkopen. Bewoners uit Velp-Zuid en Velp-Noord staan gebroederlijk naast elkaar.

Foto: Gety Hengeveld-de Jong

In de Hoofdstraat, Emmastraat en Oranjestraat organiseert BIZ Centrum Velp een Oranjebraderie waar tientallen commerciële handelaren van alles verkopen. De Kleine Koningsmarkt is verhuisd naar de Rozendaalselaan, op de parkeerplaats van het Gezondheidscentrum.

’s Middags heeft Stichting Velp voor Oranje het Burgemeester Brandtplein omgedoopt tot ‘het Feestterrein van Velp’. Buurtvereniging Burgemeester Brandtplein organiseert daar de Kinderkleedjesmarkt. Om 12.00 uur beginnen de Kinderspelen.