Verenigingen

Fossieltjes zoeken in Geologisch Museum

Foto: Geologisch Museum

VELP – Geologisch Museum organiseert op donderdag 2 mei vanaf 10 uur weer een leuke activiteit voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar in het Geologisch Museum: fossieltjes zoeken.

Meestal zoek je die buiten, bijvoorbeeld op het strand of in afgravingen. Maar in het museum ligt nu mergelgruis uit Frankrijk. Als je daar goed in zoekt met een loep en een pincet kun je daarin hele kleine fossieltjes vinden uit een geologisch tijdperk van 56 tot 33,9 miljoen jaar geleden.

De fossieltjes kun je ook onder de microscoop bestuderen. En wat je gevonden hebt, mag je mee naar huis nemen. Aanmelden kan op www.geologischmuseum.nl.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten