Lintjesregen in Rheden: zeven inwoners kregen Koninklijke onderscheiding

Foto: Pixabay

DE STEEG – Tijdens de traditionele ‘Lintjesregen’ bij gelegenheid van Koningsdag 2019 heeft burgemeester Carol van Eert vrijdag 26 april 2019 zeven Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan burgers uit de gemeente Rheden. In Rozendaal werd één onderscheiding uitgereikt.

Om 9.00 uur kreeg de heer J.W.M. Jansen uit Ellecom een onderscheiding uitgereikt in de Dorpskerk van in Ellecom. Hij werd lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Jansen zet zich onder andere al jaren belangeloos in voor de cultuurhistorie in de gemeenten Rheden en Rozendaal, de laatste jaren als voorzitter van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal.

Om 09.30 uur kreeg mevrouw E.M.L. Dam-Jansen een onderscheiding uitgereikt in Zalencentrum Theothorne in Dieren. Ze werd ook lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Dam-Jansen uit Dieren zet zich al 36 jaar in als vrijwilligster bij de Telefooncirkels.

Mevrouw H.G. Kemp uit Rheden kreeg de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt in het Dorpshuis in Rheden. Mevrouw Kemp ondersteunt al 13 jaar lang Bridgeclub ‘Willem de Zwijger’ en zij is al 11 jaar actief als vrijwilligster bij de seniorenprojecten van Stichting Stoer en 8 jaar gastvrouw bij zwembad De Hangmat in Rheden.

De heer C.P. van Schaik uit Velp werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg de onderscheiding uitgereikt bij Voetbal Vereniging Olympia (VVO) op de Pinkenberg in Rozendaal. De heer Van Schaik zet zich al vanaf 1970 zeer actief in voor VVO.

Mevrouw M.J. Olsder werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau in Buurtcentrum De Poort in Velp. Mevrouw Olsder is vanaf 1992 actief als vrijwilligster voor de opgroeiende jeugd in de gemeente Rheden, vooral in de plaats Velp.

Mevrouw I.M.L. Bosnak-Kramer uit Velp werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg de onderscheiding uitgereikt op Landgoed Biljoen in Velp. Ze is 19 jaar actief als vice-voorzitter van de Stichting Velp voor Oranje.

En de heer K. Prins uit Velp kreeg de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt op Landgoed Biljoen in Velp. Hij was van 1975 tot aan zijn pensionering in 2012 een zeer betrokken wijkagent. Hij was ook ruim 37 jaar zeer betrokken bij het Politiemuseum in Velp.

In Rozendaal is Erik Kool  is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Op dit moment is hij onder andere nog vrijwilliger voorzitter van de Serre van Rozendaal, voorzitter van de werkgroep Duurzaamheid Rozendaal, Co-auteur van de Rozendaalse wandel- en fietsgids en vrijwilliger bij de Voedselbank in Arnhem. Hij kreeg deze uitgereikt door burgemeester Ester Weststeijn in het gemeentehuis van Rozendaal.