Urenlang ‘geboenk’ tijdens Koningsdag in Velp

Foto: Pixabay

VELP – ‘Als het volgend jaar weer zo gaat, dan willen we op kosten van de gemeente Arnhem naar een hotel, heel ver weg.’ ‘Mijn kinderen werden huilend wakker.’ Zomaar twee reacties van klagers over geluidsoverlast tijdens de laatste uren van Koningsdag in Arnhem. Ook in Velp en Rozendaal mopperden veel bewoners over de ‘snoeiharde’ muziek uit de Arnhemse binnenstad.

Vrijdagavond tijdens Koningsnacht was het feest in het centrum van Arnhem ook tot in de verre omtrek te horen. Maar dat leidde amper tot klachten. Over zaterdagavond waren de klachten op sociale media daarentegen talrijk.

Een inwoonster van Velp schrijft: ‘Zo vaak lees ik krantenstukjes over gehoorschade, maar kennelijk kan het niet hard genoeg? Vooral dat gedreun is echt verschrikkelijk. Dichte ramen, dubbele beglazing en zelf radio en televisie aanzetten: niets hielp.

Het maar toegeven aan eisen en verlangens van de jeugd zou ergens gestopt moeten worden. Een feest op z’n tijd is één ding, maar dit ging echt veel te ver en daar zitten nabijgelegen gemeenten niet op te wachten!’

Een echtpaar uit Presikhaaf, waarmee verslaggever Jeroen Mäkel spreekt, dacht aanvankelijk dat er een feestje in hun eigen straat aan de gang was. ‘Als het volgend jaar weer zo moet, dan willen we graag een hotelkamer op kosten van de gemeente. En graag heel ver weg.’