Verenigingen

Bloemenpracht in de kasteeltuinen van Middachten

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – Na een periode van winterrust zijn de kasteeltuinen van Landgoed Middachten in De Steeg weer te bezoeken vanaf 15 mei om even rond te dwalen en de tijd ook even te vergeten.

De tuinen van Middachten zijn aangelegd aan het begin van de 18de eeuw. De formele tuinen van Versailles vormden de inspiratiebron. Later zijn de tuinen beperkt aangepast naar de Engelse landschapsstijl en begin jaren ’80 van de vorige eeuw zijn ze gerestaureerd. De tuinen van Middachten zijn de best bewaarde kasteeltuinen van Nederland.

De tuinen zijn geopend van 15 mei t/m 30 sept. Tuinrondleidingen zijn er op alle zondagen in juli en aug om 13.30 uur. Entree kost 6 euro. De tuinen zijn toegankelijk voor rolstoelen. Honden zijn niet toegestaan.  Kijk voor meer info: www.middachten.nl.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten