Margreet Blanken leest fabels van Leonardo da Vinci

Foto: Nieuwe Ruimte

VELP – Margreet Blanken leest op 12 mei en 19 mei in Nieuwe Ruimte (Velp) fabels die geschreven zijn door Leonardo da Vinci. De actrice, onder andere bekend van de televisieserie Medisch Centrum West, wordt muzikaal begeleid door Roeland Dost. De voorstelling is exclusief gemaakt voor Nieuwe Ruimte.

Het decor, gemaakt door Gerrit van Middelkoop, bevat tekeningen van Leonardo da Vinci. Die tekeningen komen langzaam naar voren terwijl Margreet Blanken de fabels voordraagt.

Leonardo da Vinci, bekend van de Mona Lisa, Het laatste avondmaal en talloze uitvindingen, stierf 500 jaar geleden. Minder bekend is dat de veelzijdige kunstenaar ook fabels en liedjes schreef. Eén van Leonardo’s liedjes loopt als een rode draad door de voorstelling.

De voorstelling start op 12 mei en 19 mei om 15.30 (inloop vanaf 15.00). Entree kost 10 euro. Kaarten kunnen gereserveerd worden via www.nieuwe-ruimte.nl.