Gerrit Dorland Rhedens sportheld

Foto: RTC de Veluwerijders

RHEDEN  – Gemeente Rheden waardeert sinds 2018 bijzondere prestaties in de sport. Iedereen die een bijzondere prestatie heeft geleverd of een uniek verhaal met zich meedraagt kan daarvoor in aanmerking komen. Dit keer is de 76-jarige Gerrit Dorland de sportheld van het seizoen.

Wethouder Marc Budel zette hem zaterdagavond, tijdens een feestavond van Biljartvereniging de Rhedense Leeuw, in het zonnetje.

Dorland was in 1959 oprichter van Biljartvereniging BV Ons Huis. In 2018 is Gerrit gestopt. Hij heeft in totaal 54 jaar een bestuursfunctie gehad. Hij heeft vanaf 1956 ook jaren lang gevoetbald voor vv Rheden. Hij is nog steeds lid van sc Rheden. Nadat hij gestopt is met voetballen is Gerrit gaan fietsen en biljarten.

Vanaf 1974 is Gerrit Dorland lid van wielrenvereniging De Veluwerijders. In zijn topjaren rijdt Gerrit 19.000 km in het jaar. Totaal heeft hij bijna 300.000 km gereden, waaronder 23 keer de Elfstedentocht.

Wie gingen Gerrit voor?
Sandra van den Hoed (MHC Dieren), Wereldkampioen zaalhockey 40+. Europees kampioen veldhockey in de categorie 45+ geworden. Wil ten Bras TTV Slagvaardig Nederlands kampioen tafeltennis 80+. Jasmijn Lau Nederlands Kampioen junioren 10 km. Aad Steylen trainer des vaderlands’ lange afstandsloper (83 jaar) en Tina van Leeuwen (Slow Sports).